Каква е разликата между стартерна, батерия за циклично натоварване, VRLA, AGM и ГЕЛ батерия?

Какво е стартерна батерия?

Стартерните батерии се използват за стартиране на двигатели, които се нуждаят от много енергия за кратък период от време. Не са предназначени за дълбоко разреждане. Многократното им разреждане и зареждане, води до необратимо унищожаване.

Какво е батерия за циклично натоварване /тягова батерия/?

Тези батерии са проектирани така, че редовно може да бъдат разреждани до 20% от максималния си капацитет, без да се повредят. Поради тази причина батериите за циклично натоварване се използват в каравани, кемпери, лодки, UPS, водни помпи и други съоръжения.

Какво е VRLA батерия?

Тези батерии често се наричат запечатани оловно-киселинни батерии, които притежават предпазен клапан за понижаване на налягането вътре в батерията. Клапанът се задейства с цел безопасност, когато налягането на газта стане прекалено високо. При обръщане на VRLA батериите няма опасност от изтичане на електролит.

Какво е AGM батерия?

AGM technology (Absorbent Glass Mat) или така наречената абсорбираща стъклено-влакнеста технология на производсво на батерии става популярна още през 1980 година, първоначално с приложение във военните самолети. AGM батериите са също, както залетите с електролит оловни акумулатори, но с тази разлика, че при тях електролитът попива в много тънки стъклени влакна (вата), а не се разлива свободно върху плочите. Тънките стъклени влакна са вплетени в подложка с цел увеличаване на площа и задържане на по-голямо количество електролит, за това погледнат от горе такъв акумулатор изглежда празен, а плочите сухи. AGM технологията не позволява изтичане на електролит.

Какво е ГЕЛ батерия?

ГЕЛ батериите са VRLA батерии с желиран електролит. Сярната киселина се смесва със силициев диоксид и се получава електролит във вид на гел. Няма опасност от изтичане на електролит.

 

 

 

Магазин/Офис/Сервиз

Гр. София, Бул. „Европа” 130
GSM: 0882 461 850

 

Магазин/Сервиз

Гр. Перник, кв. „Църква”/кв.„Даскалово”/,
ул. „Димитър Благоев” 16
с/у бившия завод „Пектин”.
GSM:0887 278 020; 0887 206 880; 0887 38 58 38

 

Следвайте ни!

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.